Pelec Beveiligingsystemen

vd Duyn van Maasdamstraat 22
2242 TJ Wassenaar


T | 070 511 13 58


F | 070 511 58 93


E | info@pelec.nl


Volg ons op

Twitter Facebook LinkedIn Hyves

Intercomsystemen

 

Wat is een intercomsysteem?

 

Een intercomsysteem maakt het mogelijk om op afstand met elkaar te communiceren via een spreek- luisterverbinding en/ of een beeldverbinding. Een intercomsysteem maakt een belangrijk deel uit van de beveiliging van woningen, appartementen en gebouwen. U kunt immers van afstand horen en/of zien wie er voor de deur staat. Een intercomsysteem kent veel verschillende toepassings- gebieden.

 

Woningen.

Bij deurintercoms van woningen wordt gebruik gemaakt van 1 of 2 deurstations met slechts één beldrukker en 1 of meer binnenposten eventueel met deuropenerbediening. Tegenwoordig wordt bijna alleen nog maar video intercoms geplaatst omdat men, door de steeds groeiende onveiligheid, ook wil zien wie er aan de deur staat.

Het nieuwste op intercomgebied is de IP intercom. Deze intercom kan communiceren met Smartphones, Tablets en Video telefoons, zodat u met uw bezoeker overal ter wereld kunt communiceren en deuren, hekken, poorten en slagbomen kunt openen.

 

Flats en appartementencomplexen

Intercomsystemen worden veel toegepast in flats en appartementencomplexen, waar de bewoners door de omvang van het gebouw niet kunnen zien wie er beneden aanbelt. Elke bewoner kan individueel, door middel van een druk op de knop, benaderd worden. Aan de binnenkant kan individueel gehoord en/of gezien worden wie de bezoeker is en de keuze gemaakt worden of de bezoeker naar binnen mag of niet.

Een intercomsysteem vermindert ook het vandalisme binnen een gebouw. Helaas zijn er nog veel flats en appartementen die alleen een audioverbinding hebben en dus niet kunnen zien wie die persoon is en of die persoon alleen is.

Vaak moeten de intercomsystemen vernieuwd worden, maar wegens de hoge kosten wordt dit steeds verder uitgesteld met een groot gevaar voor de veiligheid van de bewoners.

Wij installeren op het bestaande audio bekabelingsnetwerk een nieuw modern audio/video systeem aangesloten kan worden. Aangesloten op slechts 2-draden uit die bestaande bekabeling en wat tevens door het simplebus 2-draads systeem een arbeidsbesparing geeft van 50% ten opzichte van een traditioneel systeem?

 

Gebruiksmogelijkheden

Een intercomsysteem kan worden gecombineerd met een toegangscontrolesysteem. Door gebruik van bijvoorbeeld een digitale sleutel en een elektronische deurdranger wordt de deur automatisch geopend. Dit is ideaal voor rolstoel- behoevende mensen of ouderen met een scootmobiel. 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie voor uw situatie!

Het laatste nieuws van Pelec

Axis pan, Tilt & Zoom camera