Korte introductie tot Rotterdam

Rotterdam staat vooral bekend om de grootste haven van Europa en om de Erasmus Universiteit. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam gebombardeerd en het hart van Rotterdam werd bijna volledig verwoest. Osip Zadkine werd geïnspireerd door het bombardement om het beeld “De Verwoeste Stad” ook bekend als de “Stad zonder hart” te maken. Daarom ontbreekt het Rotterdam aan historische gebouwen, maar is er toch meer dan genoeg historie te voelen en te zien in de stad. Op veel plekken vind je beelden die de rijke geschiedenis van Nederland en Rotterdam herdenken. Rotterdammers zijn erg trots op hun stad en staan ​​bekend als recht door zee. Schrik niet, ze zijn ook erg aardig en meer dan bereid om een ​​reiziger te helpen die verdwaald is of gewoon wat hotspot-tips wil krijgen. De meeste hotspots van Rotterdam liggen op loopafstand, maar als je een bezoek brengt aan bijvoorbeeld de Fenix ​​Food Factory is het gebruik van het openbaar vervoer aan te raden. De twee belangrijkste vormen van vervoer in Rotterdam zijn de tram en de metro. Deze rijden heel vaak, dus haasten is niet nodig!

rotterdam markthal

Markthal

Direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Blaak vind je de Markthal. De eerste overdekte markt van Nederland is in oktober 2014 geopend en is een prachtige toevoeging geweest aan de architectuur in Rotterdam. Het soort hoefijzervormige gebouw is een echte eyecatcher, niet alleen door zijn vorm maar ook door de interessante kunstwerken aan de binnenkant van het gebouw. Als je al binnen bent om de kunstwerken te bewonderen, vergeet dan niet om ook een kijkje te nemen bij de verschillende eetkraampjes! Je vindt er niet alleen echte Hollandse pareltjes, maar ook een grote diversiteit aan multiculturele gerechten. Als je wat onderzoek hebt gedaan naar de stad, ken je de Kubuswoningen vast wel. Recht tegenover dit architectonisch meesterwerk ligt de Markthal.

Witte de Withstraat

Als je ’s nachts in de stad bent en je wilt Rotterdam ervaren als een local, dan is de Witte de Withstraat een must! Met bars als de Witte Aap en NRC ben je verzekerd van een gezellig avondje uit! De Witte de Withstraat biedt ook enkele winkels en restaurants, dus ook als je niet blijft overnachten is het zeker een bezoekje waard!

Oude Haven

Dit is weer een juweeltje als we het hebben over een avondje uit. Vooral in de lente en zomer is de Oude Haven the place to be. De terrassen van de verschillende bars en restaurants kijken uit op het water en hebben een prachtig uitzicht. Vergeet niet ook een kijkje te nemen aan de andere kant van het water, aan de kant van het “Potloodgebouw”. Hier vind je een aantal leuke barretjes en restaurantjes die zeker een bezoek waard zijn, zeker als de terrassen aan de andere kant druk zijn is de kans groot dat je aan deze kant nog een leuk zitje kunt vinden. Direct achter de Kubuswoningen ligt De Oude Haven. Combineer een bezoek aan de Markthal en de Kubuswoningen gemakkelijk met een lekker diner of borrel in de Oude Haven!

Phoenix Food Factory

Als je op zoek bent naar een leuke plek om wat te eten, maar geen zin hebt in een gewoon restaurant. Dan ben je bij de Fenix ​​Food Factory aan het juiste adres. Wel eens van stroopwafels gehoord? Dit is zo Hollands als een snack die je kunt vinden. Het zijn twee dunne stukjes wafelkoekje, gevuld met een karamelachtige siroop. Bij STROOP gaan ze nog een stapje verder, hier koop je stroopwafels met een twist. Naast eten vind je bij Fenix ​​ook een boekhandel.

Kop van Zuid

De Kop van Zuid is een wijk in de stad, de Fenix ​​Food Factory ligt hier eigenlijk pal naast. Het is zeker de reis waard. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam inclusief de Erasmusbrug ook wel de zwaan genoemd. Loop eens rond, er is van alles te zien. Graag naar het mooie Hotel New York. Dit was vroeger het bestuursgebouw van de Holland Amerika Lijn, de Nederlands-Amerikaanse Stoomvaart Maatschappij, een scheepvaart- en passagierslijn tussen Nederland en Amerika. Nu is het omgetoverd tot een luxe hotel. Ben je dol op fotografie? Op de Kop van Zuid vind je het Nederlands Fotomuseum!

Bron: Bestel Rotterdam Taxi Online